fredag 21 oktober 2011

Äppelmarmelad på Belle de BoskoopÄppelmarmelad

1 kg äpplen (helst Belle de Boskoop)
saften och skalet av en citron
ca. 1 dl vatten
1-2 kanelstänger
1 msk ingefära (torkad)
ca 4 dl Syltsocker
mandelspån eller flagad mandel

Skala och klyfta äpplena i lagom stora bitar. Lägg dem tillsammans med citronen, vattnet och kanelstängerna i en kastrull och koka till de blir mjuka men inte för mosiga för det skall vara äpplebitar kvar. Tag upp lite av marmeladen i en kopp och blanda ingefäran i detta och rör sedan ner det i resten marmeladen.
Lägg i syltsockret och låt koka några minuter........och sedan i med mandeln.
Häll upp på rena och varma burkar.

Jättegott!!

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Åh, vad härligt med hemmagjord marmelad. Jag är inte alls förtjust i köpt marmelad, så jag borde verkligen pröva att göra egen. Det här är verkligen favoritsmaker för mig; äpple, kanel och mandel tillsammans måste bli hur gott som helst. Det här receptet vill jag verkligen testa!

Pauline sa...

Hej,
Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://lusthusetskok.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Vänlig hälsning,

Pauline Torres
pauline@hittarecept.se