Dessa äppelchips fick jag som present av väninna V och de jättegoda och går åt med raketfart. Kanske något lite nyttigare ingrediens på julgottebordet.
Äppelchips
4-6 äpplen urkärnas och skärs i så tunna skivor du kan. Detta räcker mer än väl till 3 plåtar i varmluftsugn.
Äppelskivorna doppas i en lag av 2 dl vatten, 1,5 dl socker och saften av en citron. Kokas upp och får svalna lite.
Torka på bakplåtspapper i varmluftsugn på 100 grader i 3-5 timmar. Vänd skivorna efter 1,5 - 2 timmar så fastnar dom inte. Ta ut en skiva och testa efter tre timmar så vet du om det är långt kvar. När skivorna är torra brukar jag stänga av ugnen och låta dom ligga kvar för att torka ännu mer.
Jag önskar alla en skön advent.
Post-Coronans matkultur - Ett nytt förtroende för matkunnandet
-
Vad gjorde Covid-19-pandemins nedstängning av Sverige med vår matkultur?
Jag frågade mina vänner i sociala medier för att höra hur de ätit, lagat
och län...
3 år sedan
3 kommentarer:
Torkade äppelringar är bland det godaste som finns! Jag gjorde själv sådana under min höstvecka på landet. Trots att jag gjorde en rejäl omgång varje morgon samtidigt som jag eldade i vedspisen, tog alla slut snabbare än snabbt. Gott betyg med andra ord. Jättefin present att ge bort!
Tittar in här lite då och då.
Önskar dig god jul och ett gott nytt år.
Jag gav min bror och svägerska en äppelskalare i julklapp - du vet, den där som man sätter fast i maskinen och så snurrar man på bara. Den delar även äpplet i fina ringar så jag ska tipsa dem om det här receptet.
Skicka en kommentar