onsdag 13 januari 2010

Laxmiddag

Så här efter jul bara längtar jag efter "riktig" mat. I mitt fall blev det lax idag som är det godaste jag vet. Äntligen öppnade min lokala fiskaffär igen efter helgerna så man kunde gå och handla fin färsk fisk över disk. Mums!!

Jag köpte laxfjärilar som är snabbt tillagat, saftig och gott.Jag prenumererar på Allt om Mat och får deras nyhetsbrev i mailen och det har jag haft mycket nytta av. Goda ideér och mycket trevligt att läsa. Ofta gör jag en egen variation av deras recept men man får ju i alla fall inspiration och det saknas ibland när man skall hitta på något att ställa på bordet varje dag.

Att steka laxen och koka potatis är ju ingen konst, och den gröna såsen fick jag
inspirationen därifrån.

Ruccolasås
Jag mixade ruccola, gräslök och lite vitlök tillsammans med lätt creme fraish till en grön sås. Kryddade den med lite citron, salt och peppar och det blev ett jättegott alternativ till de annars ganska feta såserna.Laxen serverade jag med småbladig sallad, kokt potatis, den gröna ruccolasåsen, stekta körsbärstomater och citron. Mmmmmm .....om jag får säga det själv.

2 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Lax är ju aldrig fel, och såsen ser smakligt ut.
Recepet om dina julstjärnor låter också bra, men det ska jag prova först nästa julen :-)
Förresten - önskar dig ett riktigt gott nytt år.
Hälsningar från Tyskland.

Nässelblom och choklad sa...

Gott, gott! Låter enkelt att göra och känns som en speciell middag med guldkant. Vad kul att du gör lite inlägg här i ditt kök ibland. Kram/Eva