Recept:
1 majskyckling (ca 1,5 kg)
Marinad:
4 lagerblad
1 dl färska rosmarinblad
3 hackade vitlöksklyftor
½ flaska rödvin
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 dl vetemjöl
olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
150 g hackad pancetta (eller rökt sidfläsk)
2 burkar hela tomater (jag använde körsbärstomater)
1 dl svarta oliver
Stycka kycklingen i 8-10 delar och lägg i en plastpåse eller bunke och blanda med marinaden. Låt marinera minst 4 tim eller mer. Jag lät den ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp och torka av kycklingdelarna och spara marinaden. Vänd delarna i saltat och pepprat vetemjöl. Skaka av överflödigt mjöl.
Bryn kycklingen i olivolja i omgångar och lägg över i en ugnsfast form. Lägg i vitlök och pancetta i pannan och fräs några minuter. Tillsätt marinaden, tomaterna och oliver och koka upp. Häll såsen över kycklingen och täck med folie.
Stek mitt i ugnen i ca 1 tim. Ta av folien och fortsätt att steka i 30 min. Skumma bort den olja som flutit upp till ytan. Smaka av med salt och peppar.
1 kommentar:
En jättegod gryta! Trots att vi fick använda oss av vanligt bacon. Något annat fanns inte att få tag här hos oos. Inte majskyckling heller förstås.
Men den kommer att göras flera gånger!
Tack för receptet!
Skicka en kommentar