måndag 3 november 2008

Ungsbakad lax med dill och citron


Mormors kokta lax

600 gr skinn och benfri laxfilé
1 citron
1 knippa dill
3 dl grädde
salt och vitpeppar


Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Salta och peppra. Pressa citronen över
laxen. Strö över finhackad dill och slå på vispgrädden.

Grädda i 200 º i 20 min

Servera med kokt potatis och sallad.

Jag har även gjort en variation där jag har använt vitt vin och lite citron istället för bara citron. Det blir lite mildare i smaken.
Receptet kommer från Lisa Garsten som är kock på förskolan Brorsbacke i Höganäs. Hon berättar det är ett av hennes äldsta recept och att hon fått det av sin mormor.
Busenkelt att göra och jättegott.

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Det låter väldigt gott. Ofta är enkelt bäst,då känner man de rena smakerna. Även om jag mest äter vegetariskt, händer det ibland att jag äter fisk. När jag är hos andra, är på restaurang eller själv bjuder gäster. Då är det här ett recept att komma ihåg.

Karin sa...

Verkar vara ett recept helt i min smak. Gillar lax och lättlagat! :) Nej, nu är det nog dags att skicka in bullarna som jag har på jäsning i ugnen (är ledig idag och passar på att baka!). Ha en härlig fredag! Kram Karin