torsdag 17 september 2009

Inlagd squash

När man odlar själv så blir det så viktigt att försöka ta vara på allt som kommer in i köket. Squash är ju en tacksam gröda som ger STOR utelningen. Här ett recept som jag hittade i Allt om Mat och som är lätt att göra och som blir så gott och inte behöver man vänta i veckovis på att det skall bli ätfärdigt. Det är gott redan dagen efter. Har stor åtgång hos oss så snart får jag köpa squash...tänka sig.




Inlagd squash

2 squash grön eller gul (ca 600 gr)
1 gul lök
2 dl ättikssprit (12 %)
4 dl socker
6 dl vatten
2 tsk senapsfrö gula eller bruna
3 msk grovt hackad persilja

Dela squashen på längden och skiva den tunt
Skiva löken
Blanda ättika, socker och vatten (egentligen den gamla klassiska 1-2-3 lagen)
Låt lagen koka upp och lägg i senapsfrön och låt svalna.
Fyll en stor en två mindre burkar med squashskivor, lök och persilja varvat.
Häll på lagen och ställ burkarna kallt över natten.
JätteGott!!




PS. Tomaterna och äpplet har inte med receptet att göra. Jag lade bara dit dem för att de var så vackra och höstiga.

1 kommentar:

sanna K sa...

Tack för ett perfekt blogginlägg. Precis vad jag sökte och vackra bilder.